Rostad potatis med solrosfrön

40 min
Rostad potatis med solrosfrön

Små delikatesspotatisar rostas tillsammans med rosmarin. Solrosfrön får vara med mot slutet. Perfekt tillbehör till lammstek.

Ingredienser

Delikatesspotatis
1½ kg
Färsk rosmarin
2 krukor
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
4 msk
Flingsalt
½ msk
Svartpeppar
2 krm
Solroskärnor
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta och skiva potatisen tunt. Plocka rosmarinkvistarna.
  • Lägg potatis och rosmarin i en ugnssäker form. Tillsätt smör-&rapsolja, salt och peppar.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Strö över solroskärnorna och tillaga ytterligare ca 10 min.

Serveringsförslag:

Gott tillbehör till lammstek.

Lammstek med ben
2 tim 45 min
Lammstek med ben
(147)
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

240 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/rostad-solrospotatis/