
Lammstek med ben
Lammstek med ben blir lite saftigare och får mer smak. Extra gott blir det med klassiska smaker som citron, timjan och vitlök. Servera gärna med solrospotatis och gräddstuvad purjolök.
Ingredienser
Receptet gäller för 8 port
- 2 kg lammstek med ben
- 4 vitlöksklyftor
-
50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
- 1 msk honung
- rivet skal av 1 citron
- 2 msk hackad färsk timjan
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Inkluderad
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skala vitlöksklyftorna. Dela 2 klyftor i 8 långa bitar, finhacka resten. Stick djupa hål i steken och tryck ner vitlöksbitarna. Rör ihop smör, honung, hackad vitlök, citronskal och timjan. Salta och peppra köttet runt om. Bred på smörblandningen. Lägg köttet på ett galler i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 125°. Stek ytterligare ca 2 tim tills köttets innertemperatur är 60-65°. Låt vila 15-20 min före servering.
Näringsvärden, per port exkl. tillbehör
- Energi: 185 kcal
- Protein: 24 g
- Kolhydrater: 2 g
- Fett: 9 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut