Lammstek med ben

Lammstek med ben

Betyg

(86 st)

Lammstek med ben blir lite saftigare och får mer smak. Extra gott blir det med klassiska smaker som citron, timjan och vitlök. Servera gärna med solrospotatis och gräddstuvad purjolök.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala vitlöksklyftorna. Dela 2 klyftor i 8 långa bitar, finhacka resten. Stick djupa hål i steken och tryck ner vitlöksbitarna. Rör ihop smör, honung, hackad vitlök, citronskal och timjan. Salta och peppra köttet runt om. Bred på smörblandningen. Lägg köttet på ett galler i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 125°. Stek ytterligare ca 2 tim tills köttets innertemperatur är 60-65°. Låt vila 15-20 min före servering.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem