Lammstek med ben

Lammstek med ben

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(115 st)

Lammstek med ben blir lite saftigare och får mer smak. Extra gott blir det med klassiska smaker som citron, timjan och vitlök. Servera gärna med solrospotatis och gräddstuvad purjolök.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Gräddstuvad purjolök:

Rostad potatis med solrosfrön:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala vitlöksklyftorna. Dela 2 klyftor i 8 långa bitar, finhacka resten. Stick djupa hål i steken och tryck ner vitlöksbitarna. Rör ihop smör, honung, hackad vitlök, citronskal och timjan. Salta och peppra köttet runt om. Bred på smörblandningen. Lägg köttet på ett galler i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 125°. Stek ytterligare ca 2 tim tills köttets innertemperatur är 60-65°. Låt vila 15-20 min före servering.

Gräddstuvad purjolök:

Ansa och skölj purjolökarna. Skär dem i 3-4 cm långa bitar och fräs i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Häll på grädde. Salta och peppra. Låt koka på svag värme utan lock 5-7 min. Smaka av med citronsaft och dragon.

Rostad potatis med solrosfrön:

Sätt ugnen på 225°. Tvätta och skiva potatisen tunt. Plocka rosmarinkvistarna. Lägg potatis och rosmarin i en ugnssäker form. Tillsätt smör-&rapsolja, salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Strö över solroskärnorna och tillaga ytterligare ca 10 min.

Näringsvärden, per port exkl. tillbehör

  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag