Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis

Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(87 st)

Servera perfekt stekt oxfilé med pepprig sås och krispig potatis. Vill du få ytterligare karaktär på såsen, blanda svartpepparen med rosé- och grönpeppar också!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pepparsås:

Ugnsrostad potatis:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra köttet. Bryn köttet runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58°, ca 20 min. Låt köttet vila minst 5 min innan det skivas.

Mortla pepparn grovt. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt pepparn och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vinet och buljongen, koka ner till hälften ca 15 min på medelvärme. Häll på den syrad grädden och koka ihop till önskad konsistens, 5-10 min. Salta.

Sätt ugnen på 200°. Tvätta och dela potatisen, lägg i en ugnssäker form. Spraya smör-&rapsolja över potatisen. Lägg på tomater och timjankvistar. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Salta och peppra.

Skiva köttet och servera med ugnsrostad potatis och pepparsås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem