Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Servera perfekt stekt oxfilé med pepprig sås och krispig potatis. Passar utmärkt till såväl nyår som en lyxigare helgmiddag! Vill du få ytterligare karaktär på såsen? Blanda svartpepparen med rosé- och grönpeppar!
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Pepparsås:
Ugnsrostad potatis:
Energi:
590 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 31 g |
Fett: | 34 g |
Ingredienser
Oxfilé
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 msk |
Pepparsås:
Svartpepparkorn
|
1 msk |
---|---|
Gul lök
|
1 |
2 msk | |
Vitt vin
|
1 dl |
Köttbuljong
|
2 dl |
2 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Ugnsrostad potatis:
Potatis
|
600 g |
---|---|
2 msk | |
Körsbärstomater
|
250 g |
Färsk timjan
|
|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |