Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis

Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis

Betyg

(85 st)

Servera perfekt stekt oxfilé med pepprig sås och krispig potatis. Vill du få ytterligare karaktär på såsen, blanda svartpepparen med rosé- och grönpeppar också!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Klarifierat Smör

Pepparsås:

Ugnsrostad potatis:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra köttet. Bryn köttet runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58°, ca 20 min. Låt köttet vila minst 5 min innan det skivas.

Mortla pepparn grovt. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt pepparn och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vinet och buljongen, koka ner till hälften ca 15 min på medelvärme. Häll på den syrad grädden och koka ihop till önskad konsistens, 5-10 min. Salta.

Sätt ugnen på 200°. Tvätta och dela potatisen, lägg i en ugnssäker form. Spraya smör-&rapsolja över potatisen. Lägg på tomater och timjankvistar. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Salta och peppra.

Skiva köttet och servera med ugnsrostad potatis och pepparsås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem