Klassisk råbiff
25 min
•
&format=webp)
En svensk klassiker när den är som bäst. Råbiffen serveras med rå äggula, finhackade tillbehör som rödbetor, kapris och saltgurka – och förstås en klick senapskräm. En elegant och smakrik rätt som passar både som förrätt och huvudrätt. Serveras gärna med smörstekt bröd för extra lyxig känsla.
Ingredienser
Råbiff:
Nötinnanlår eller oxfilé
|
600 g |
---|---|
Dijonsenap
|
1 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Senapskräm:
2 dl | |
Dijonsenap
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Tillbehör:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Äggulor
|
4 |
Inlagda rödbetor, tärnad
|
1 dl |
Saltgurka, tärnad
|
1 dl |
Kapris
|
4 msk |
Till servering:
Surdegsbröd
|
4 skivor |
---|---|
2 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
626 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 2,8 g |
Protein: | 42,3 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 34,3 g |

