Oxfilé med trattkantarellsås

Oxfilé med trattkantarellsås

Betyg

(146 st)

Har du haft tur i svampskogen? Recept på oxfilé med ljuvlig trattkantarellsås, vilken lycka!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

  • 200 g trattkantareller
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1½ msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt grönpeppar, senap, kalvfond, soja och persilja. Låt såsen koka ca 5 min. Stek köttet i smör i en stekpanna i ca 2 min. på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Tips:

Såsen kan förberedas helt. Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i smör i en stor stekpanna. Lägg över på ett ugnssäkert fat och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är ca 60°. Linda in köttet i folie och låt det vila ca 15 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem