Vill du helsteka oxfilén går det bra att göra det i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i smör. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek i nedre delen av ugnen. Rare: 48-50°C Medium Rare: 54-56°C Medium: 56-58°C Medium Well: 60-65°C Well Done: 68-70°C.
, 150 g/person, oxfilé
|
4 skivor |
---|---|
Rapsolja
|
|
Salt och peppar
|
1 |
Potatis
|
900 g |
---|---|
100 g | |
Salt
|
1 tsk |
Ströbröd
|
1 msk |
Färska trattkantareller, eller 20 g torkade
|
200 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
2 msk | |
3 dl | |
ev 1 dl | |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Kalvfond
|
1½ msk |
Kinesisk soja
|
1 tsk |
Salt och svartpeppar
|
|
Svartvinbärsgelé
|
1 msk |