Oxfilé med trattkantarellsås och hasselbackspotatis

Oxfilé med trattkantarellsås och hasselbackspotatis

60+ min Huvudrätt
Oxfilé som serveras med krispig hasselbackspotatis och krämig svampsås är riktig festmat när den är som bäst! Hasselbackspotatisens krispighet är underbar till det möra köttet och den smakrika svampsåsen. Om du använder torkad svamp, lägg den då i blöt ikallat vatten ca 10 min. Använd gärna blötläggningsvattnet till såsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Vill du helsteka oxfilén går det bra att göra det i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i smör. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek i nedre delen av ugnen. Rare: 48-50°C Medium Rare: 54-56°C Medium: 56-58°C Medium Well: 60-65°C Well Done: 68-70°C.

Ingredienser

Arlakadabra – pyssel och kul
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Arlas webbshop
Konsumentforum
Konsumentforum