Biff Rydberg

Biff Rydberg

Betyg

(94 st)

Biff Rydberg är ett klassiskt recept och en lyxig pytt i panna med oxfilé. Här med frasigt råstekt potatis, lätthalstrad oxfilé och små, fina lökar som ugnsbakats mjuka i smör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Smörbakta lökar:

Senapsgrädde:

  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap

Till servering:

  • bladpersilja
  • 4 äggulor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och dela lökarna. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra, hyvla över smör och lägg på timjan. Tillaga i mitten av ugnen 20–25 min. Vispa grädden och blanda ner senap. Ställ kallt. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skär köttet i större tärningar. Stek potatisen i smör i en stekpanna. Lägg den i formen med lökarna och håll varm i ugnen. Salta, peppra och stek köttet 3–4 min på hög värme i smör i stekpannan. Lägg köttet i formen med potatis och lök, garnera med persilja. Servera med senapsgrädden och äggulor.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 660 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem