Biff Rydberg

Biff Rydberg

50 min Huvudrätt
Biff Rydberg är ett klassiskt recept – en lyxig pytt i panna med oxfilé. Passar utmärkt till både vardag och fest! Dessutom är Biff Rydberg enkel att göra. Här serveras den med frasigt råstekt potatis, lätthalstrad oxfilé och små, fina lökar som ugnsbakats i smör. Servera Biff Rydberg med senapskräm och äggulor för en traditionell touch. Den är också god att servera ihop med en pepparrotskräm. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala och dela lökarna. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra, hyvla över smör och lägg på timjan. Tillaga i mitten av ugnen 20–25 min.
  • Vispa crème fraiche och blanda ner senap. Ställ kallt.
  • Skala och skär potatisen i små tärningar. Skär köttet i större tärningar. Stek potatisen i smör i en stekpanna. Lägg den i formen med lökarna och håll varm i ugnen.
  • Salta, peppra och stek köttet 3–4 min på hög värme i smör i stekpannan. Lägg köttet i formen med potatis och lök, garnera med persilja.
  • Servera Biff Rydberg med senapskräm och äggulor.
Klart!
Energi:

660 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Oxfilé
500 g
Potatis
750 g
4 msk
Smörbakade lökar:
Smålök
200 g
Salt och peppar
50 g
Färsk timjan
1 kruka
Senapskräm:
1 dl
Dijonsenap
2 msk
Till servering:
Bladpersilja
Äggulor
4