Plankstek

Plankstek

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

1 tim

Duchessepotatis är extra lyxigt potatismos med äggula och riven cheddarost. Ta en genväg och servera planksteken med färdig bearnaisesås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Duchessepotatis:

Biff:

Tillbehör:

Gör så här:

Gör så här:

Duchessepotatis

  1. Skala potatisen. Koka i lättsaltat vatten ca 25 min.
  2. Häll av och mosa.
  3. Rör ner äggulor, smör-&rapsolja, salt och ost.

Biff

  1. Skär köttet i skivor och platta till dem något. Salta och peppra, stek i smör-&rapsolja ca 3 min på varje sida.

Tillbehör

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela tomaterna och strö på persilja och ströbröd, salt. Ringla på smör-&rapsolja.
  3. Fördela haricots verts i 6 högar och rulla in i bacon.
  4. Lägg tomater och haricots verts på en plåt och tillaga i mitten av ugnen ca 10 min.

Servering

  1. Spritsa eller klicka duchessepotatisen på en planka.
  2. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
  3. Lägg köttet i mitten av plankan och fördela tomater och haricots verts på köttet. Servera med bearnaise.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem