Plankstek

Plankstek

1 tim Huvudrätt
Duchessepotatis är extra lyxigt potatismos med äggula och riven cheddarost. Ta en genväg och servera planksteken med färdig bearnaisesås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Duchessepotatis
  • Skala potatisen. Koka i lättsaltat vatten ca 25 min.
  • Häll av och mosa.
  • Rör ner äggulor, smör, salt och ost.
Biff
  • Skär köttet i skivor och platta till dem något. Salta och peppra, stek i smör ca 3 min på varje sida.
Tillbehör
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela tomaterna och strö på persilja och ströbröd, salt. Smält smör och ringla på.
  • Fördela haricots verts i 6 högar och rulla in i bacon.
  • Lägg tomater och haricots verts på en plåt och tillaga i mitten av ugnen ca 10 min.
Servering
  • Spritsa eller klicka duchessepotatisen på en planka.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
  • Lägg köttet i mitten av plankan och fördela tomater och haricots verts på köttet. Servera med bearnaise.
Serveringsförslag:

Recept till bearnaisesås

Bearnaisesås
30 min
Bearnaisesås
(158)
Klart!
Energi:

590 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Duchessepotatis:
Potatis
750 g
Äggulor
3
6 msk
Salt
1 tsk
1 dl
Biff:
Oxfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Tillbehör:
Tomater
2
Hackad färsk persilja
½ dl
Ströbröd
½ dl
Salt
1 krm
1 msk
Färsk haricots verts
200 g
Bacon
6 skivor
Bearnaisesås
2 dl