Langos

Langos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

60+ min

Langos är en traditionell rätt från Ungern som har blivit en riktig festivalfavorit i Sverige. Variera toppingen med räkor, rökt lax eller gör en lyxvariant med hummer!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 18 st

  • 25 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 1 kokt potatis
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Gör så här

Gör så här

Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Riv ner potatisen och tillsätt mjöl och salt. Knåda ihop till en jämn deg och låt vila övertäckt 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 16 bitar . Kavla ut dem till ovaler och låt jäsa ca 10 min på väl mjölade bakplåtspapper. Värm oljan i en tjockbottnad panna och låt det bli 140°. Fritera bröden i omgångar 1-2 min på varje sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem hushållspapper. Smält smöret och pressa ner vitlöksklyftorna. Skala och hacka rödlöken. Pensla bröden med vitlökssmöret och toppa med gräddfil, rödlök, gräslök och stenbitsrom.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut