Langos

Langos

60+ min
Langos är en traditionell rätt från Ungern som har blivit en riktig festivalfavorit i Sverige. Variera toppingen med räkor, rökt lax eller gör en lyxvariant med hummer!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/langos/

Gör så här

  • Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Riv ner potatisen och tillsätt mjöl och salt. Knåda ihop till en jämn deg och låt vila övertäckt 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 16 bitar . Kavla ut dem till ovaler och låt jäsa ca 10 min på väl mjölade bakplåtspapper.
  • Värm oljan i en tjockbottnad panna och låt det bli 140°.
  • Fritera bröden i omgångar 1-2 min på varje sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem hushållspapper.
  • Smält smöret och pressa ner vitlöksklyftorna. Skala och hacka rödlöken.
  • Pensla bröden med vitlökssmöret och toppa med gräddfil, rödlök, gräslök och stenbitsrom.
Klart!
Energi:

225 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Fingervarmt vatten
3 dl
Kokt potatis
1
Vetemjöl
7 dl
Salt
1 tsk
Rapsolja
2½ dl
Vitlöksklyftor
2
50 g
2 dl
Rödlök
1
Hackad färsk gräslök
½ dl
Svart eller röd stenbitsrom
80 g