Hummerpasta

Hummerpasta

60+ min
Laga den godaste hummerpastan till någon du älskar! En riktigt lyxig pasta med hummer och räkor i gräddig sås. Viktigt att pastan kokas al dente!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hummerpasta/

Gör så här

  • Plocka köttet från hummern och skala räkorna. Ställ kallt. Grovriv osten och hacka persiljan. Ställ åt sidan.
  • Skiva vitlöken tunt. Smält smör i en stekpanna med höga kanter. Fräs vitlöken tills den är mjuk men inte tagit färg, ca 2 min.
  • Tillsätt chili och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vin och koka ner till hälften. Rör ner grädde och hummerfond. Sjud 3-5 min.
  • Koka pastan 1 min kortare än angivet på förpackningen.
  • Smaka ev av såsen med salt. Vänd ner pasta, hummer och räkor. Toppa hummerpastan med finrivet citronskal, ost och persilja.
Klart!
Energi:

626 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Hummer
1
Räkor med skal
400 g
50 g
Bladpersilja
½ dl
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitt vin
1 dl
2 dl
Hummerfond
2 msk
Pasta linguine eller annan pasta
300 g
Citron, skalet
1