Lax toppad med hummer

Lax toppad med hummer

Betyg

(292 st)

Lyxig lax i ugn toppad med hummer, lime, persilja och en fantastiskt god sås. En lite glamorös och mycket välsmakande lax att bjuda på en speciell kväll.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1¼ kg laxfilé
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm grovstött vitpeppar

Hummerströssel:

  • 1 hummer
  • strimlat skal av 1 lime
  • ½ dl hackad bladpersilja

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Vispa ihop ingredienserna till såsen. Rensa hummern och dela köttet i bitar. Blanda hummer, limeskal och persilja. Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 200°. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll en del av såsen över laxen och strö över hummerströsslet. Servera resten av såsen till.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem