Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré
45 min
Huvudrätt
•
Gösfilén blir här till en festfin fisk som serveras med ett gudomligt gott mos.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
605 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 30 g |
Fett: | 39 g |
Video
Skirat smör – så här gör du
Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.
Ingredienser
Gösfilé
|
600 g |
---|---|
Vetemjöl
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
25 g |
Mjölig potatis
|
300 g |
---|---|
Jordärtskockor
|
400 g |
3 dl | |
Bladspenat
|
6 dl |
Salt och peppar
|