
Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré
Gösfilén blir här till en festfin fisk som serveras med ett gudomligt gott mos.
Ingredienser
Antal portioner
- 600 g gösfilé
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
-
25 g Arla® Svenskt Smör
- 300 g mjölig potatis
- 400 g jordärtskockor
-
3 dl Arla® vispgrädde
- 6 dl bladspenat
- salt och peppar
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Börja med purén. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka. Rör om då och då. Tillsätt spenaten, spara lite till garnering, och mixa till en slät puré. Dela ev fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölblandningen och stek i smör på ganska hög värme, 2-4 min på varje sida.
Skirat smör – så här gör du
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 605 kcal
- Protein: 34 g
- Kolhydrater: 30 g
- Fett: 39 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Alla hjärtans dag 2010