Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré - Recept | Arla
Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré

Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(91 st)

Gösfilén blir här till en festfin fisk som serveras med ett gudomligt gott mos.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g mjölig potatis
  • 400 g jordärtskockor
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 6 dl bladspenat
  • salt och peppar

Gör så här

Gör så här

Börja med purén. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka. Rör om då och då. Tillsätt spenaten, spara lite till garnering, och mixa till en slät puré. Dela ev fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölblandningen och stek i smör på ganska hög värme, 2-4 min på varje sida.

Skirat smör – så här gör du

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 605 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa: