Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré

Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré

Betyg

(89 st)

Gösfilén blir här till en festfin fisk som serveras med ett gudomligt gott mos.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Börja med purén. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka. Rör om då och då. Tillsätt spenaten, spara lite till garnering, och mixa till en slät puré. Dela ev fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölblandningen och stek i smör på ganska hög värme, 2-4 min på varje sida.

Såhär gör du skirat smör - grunden i bearnaisesås

 

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 605 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 39 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem