Krämig jordärtskockssoppa

Krämig jordärtskockssoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

30 min

Jordärtskocka med sin milda, nötiga smak blir en len soppa tillsammans med syrad grädde. Spara en jordärtskocka och gör krispiga chips att toppa med, snyggt och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Tvätta och skiva en av jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och spreja rikligt med smör-&rapsolja på skivorna. Tillaga i mitten av ugnen 8-10 min tills chipsen fått fin färg. Salta. Skala och skär resten av jordärtskockorna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Koka upp och peppra. Toppa soppan med chipsen och gräslök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem