Krämig jordärtskockssoppa

Krämig jordärtskockssoppa

Betyg

(5 st)

30 min

Jordärtskocka med sin milda, nötiga smak blir en len soppa tillsammans med syrad grädde. Spara en jordärtskocka och gör krispiga chips att toppa med, snyggt och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Tvätta och skiva en av jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och spreja rikligt med smör-&rapsolja på skivorna. Tillaga i mitten av ugnen 8-10 min tills chipsen fått fin färg. Salta. Skala och skär resten av jordärtskockorna i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Koka upp och peppra. Toppa soppan med chipsen och gräslök.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem