Lax- och potatispizza

40 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Lax- och potatispizza

Svenska smaker som lök, lax och potatis på pizzan blir uppskattad vardagslyx. Lägg på laxen precis före servering.

Ingredienser

Rimmad lax, skivad
200 g
Potatisar
4
Gul lök
1
1 msk
150 g
Pizzadeg ca 550 g
1
250 g
Babyspenat
75 g
Citron
rivet skal av 1
Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt på ugnen med en plåt till 250° eller 225° varmluft.
  • Skiva potatisen tunt. Koka den i vatten ca 2 min, låt rinna av.
  • Skala och skiva löken. Stek den mjuk i smör. Grovriv osten.
  • Rulla ut degen med tillhörande bakplåtspapper. Bred ut kvarg på pizzabotten och strö över hälften av osten. Lägg på potatis, lök och resterande ost.
  • Lägg pizzan på den heta plåten och grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
  • Lägg spenat och lax på pizzan. Strö över finrivet citronskal och nymalen svartpeppar. Servera genast med citronklyftor.

Serveringsförslag:

Det är lätt att att rimma lax själv! Här visar vi hur.

Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

710 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 39 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/lax--och-potatispizza/