Makaronilåda med korv

Makaronilåda med korv

1 tim Huvudrätt
Makaronilåda med korv är en klassisk vardagsrätt. När makaronerna får koka med mjölk blir de extra krämiga och goda. Det går bra att välja korv efter smak, i detta recept har vi en färsk chorizo med mycket hetta. Ta det du gillar allra bäst!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/makaronilada-med-korv/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Koka upp mjölk, vatten och smulad buljong i en rymlig kastrull.
  • Tillsätt makaronerna och koka på svag värme under omrörning tills det mesta av vätskan kokat in, ca 15 min.
  • Tärna under tiden korven, skölj och skiva purjolöken. Skala och grovhacka löken.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Stek korv, purjolök och gul lök ca 10 min.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost.
  • Blanda ihop makaroner, korvfräs och äggstanning i kastrullen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Häll över i en smord ugnsform, ca 20x30 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
  • Toppa makaronilådan med färsk oregano. Servera med krispig sallad.
Klart!
Energi:

677 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 46 g

Ingredienser

6 dl
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Makaroner eller annan pasta
4 dl
Kryddig korv, gärna färsk chorizo
ca 300 g
Purjolök
1
Gula lökar
2
2 msk
Äggstanning:
Ägg
4
4 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
150 g
Färsk oregano
1 kruka
Blandad grönsallad
Inkluderad