Köttbullar med saltgurka, gräddsås och äppelströssel

Köttbullar med saltgurka, gräddsås och äppelströssel

30 min Huvudrätt
Köttbullar med saltgurka och gräddfil i smeten skapar nya smakdimensioner.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Blanda färsen väl med lök, ägg, gräddfil, saltgurka, persilja, salt och peppar. Rulla ca 25 köttbullar.
  • Bryn dem runt om i smör i en stor stekpanna. Fortsätt att steka på medelvärme 5 – 7 min.
  • Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Värm såsen och rör ner gelén.
  • Servera köttbullarna med såsen, äppelströssel och potatismos.
Klart!

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Gul lök
1
Ägg
1
½ dl
Finhackad saltgurka
1 dl
Finhackad färsk persilja
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Äpple
1
Sås:
3 dl
Svartvinbärsgelé
1 msk