Brunsås

Brunsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(536 st)

15 min

Brunsås är den mest populära gräddsåsen till köttbullar och söndagsstek. Såsen blir ännu godare med lite sötma från en klick gelé.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet.
  2. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning, koka upp och låt koka under fortsatt omrörning 3-5 min.
  3. Tillsätt grädde och smaka av med soja, peppar och ev gelé eller äppelmos.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag