Brunsås

Brunsås

Betyg

(408 st)

15 min

Brunsås är den mest populära gräddsåsen till köttbullar och söndagsstek. Såsen blir ännu godare med lite sötma från en klick gelé.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl köttbuljong
  • ½ dl Arla® vispgrädde
  • 2 tsk kinesisk soja
  • ½ krm svartpeppar
  • ev 1 msk gelé eller äppelmos

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning, koka upp och låt koka under fortsatt omrörning 3-5 min. Tillsätt grädde och smaka av med soja, peppar och ev gelé eller äppelmos.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem