Brunsås

Brunsås

15 min
Brunsås är den mest populära gräddsåsen till köttbullar och söndagsstek. Såsen blir ännu godare med lite sötma från en klick gelé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brunsas/

Gör så här

  • Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull.
  • Pudra över mjölet och fräs tills mjölet fått lite färg.
  • Tillsätt grädde och fond under omrörning. Koka upp och låt koka under fortsatt omrörning 3-5 min.
  • Smaka upp brunsåsen med soja, peppar och gelé, äppelmos eller lingonsylt.
Klart!
Energi:

500 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Vetemjöl
2 msk
Oxfond
2 msk
5 dl
Kinesisk soja
3 tsk
Nymalen svartpeppar
Gelé, äppelmos eller lingonsylt
1 msk