Köttbullar i tomatsås
45 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•

När köttbullarna tillagas i tomatsås blir de maximalt saftiga och smakrika. Välj vilken färs du helst vill tillaga dina köttbullar på - lamm, nöt, bland eller vego! Servera köttbullarna med potatisgnocchi och en krispig sallad!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
½ dl | |
Ströbröd
|
1 msk |
Ägg
|
1 |
Paprikapulver
|
2 tsk |
Tomatpuré
|
1 msk |
Sambal oelek
|
1 msk |
Lammfärs eller nötfärs
|
500 g |
Färsk basilika
|
½ kruka |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 msk |
Tomatsås:
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
2 msk | |
Krossade tomater
|
400 g |
Vatten
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Färsk basilika
|
½ kruka |
Till servering:
3 dl | |
Potatisgnocchi
|
400 g |
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
555 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 27 g |

