Klassisk köttfärslimpa med krämig gräddsås och pressgurka

Klassisk köttfärslimpa med krämig gräddsås och pressgurka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

Saftig och smakrik köttfärslimpa med bacon och härligt krämig gräddsås. Får du något över från middagen är köttfärslimpan en höjdare att lägga på mackan dagen efter!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Köttfärslimpa:

  • 600 g köttfärs
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • hackad bladpersilja

Pressgurka:

  • 1 gurka
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten

Rårörda lingon:

  • 225 g frysta lingon
  • ½ dl strösocker

Ugnsstekt potatis:

Krämig gräddsås:

Haricots verts:

  • 200 g färsk haricots verts
  • ½ tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Börja med pressgurka och rårörda lingon. Skiva gurkan i tunna skivor. Rör ihop ättika, socker och vatten. Lägg gurkan i lagen. Låt stå ca 30 min. Strö socker över de frysta lingonen. Rör tills lingonen tinat och sockret har löst upp sig.

Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med lök, bacon, ägg, salt och peppar. Forma köttfärsen till en limpa och lägg i en smord, avlång sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min samtidigt som den ugnsstekta potatisen.

Dela potatisen på hälften och lägg i en ugnssäker form ca 20x30 cm. Spraya över smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min bredvid köttfärslimpan.

Koka upp fond, vatten och syrad grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt majsstärkelse utrört i lite vatten, gelé och soja, låt koka ytterligare ca 3 min. Smaka av med salt.

Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av och strö över flingsalt. Servera köttfärslimpan med potatis, gräddsås, haricots verts, pressgurka och rårörda lingon. Strö gärna över persilja.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 855 kcal
  • Protein: 45 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 50 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem