Viltfärslimpa med champinjonkräm

Viltfärslimpa med champinjonkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Denna viltfärslimpa får extra lyft av viltkrydda. Fläskfärs tillsätts för att den magra viltfärsen inte ska bli torr. En len champinjonkräm serveras till viltfärslimpan istället för sås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Champinjonkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Fräs den med viltkrydda i smör-&rapsolja. Lägg löken i en bunke med havregryn och grädde, låt svälla 5 min. Arbeta in viltfärs, fläskfärs, salt och peppar till en jämn smet. Forma till en limpa, ca 25 cm, i en ugnssäker form. Lägg på baconskivor och tryck in ändarna under färsen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt vila ca 5 min. Dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp, lök och vitlök i smör-&rapsolja tills det har fått lite färg, ca 4 min. Låt svalna något och mixa till en kräm med resten av ingredienserna.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem