Viltfärslimpa med champinjonkräm
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Denna viltfärslimpa får extra lyft av viltkrydda. Fläskfärs tillsätts för att den magra viltfärsen inte ska bli torr. En len champinjonkräm serveras till viltfärslimpan istället för sås.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
345 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 23 g |
Ingredienser
Viltfärs
|
400 g |
---|---|
Fläskfärs
|
150 g |
Gul lök
|
1 |
Viltkrydda
|
2 tsk |
2 msk | |
Havregryn
|
1 dl |
1 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Bacon
|
140 g |
Champinjonkräm:
Skogschampinjoner
|
250 g |
---|---|
Liten gul lök
|
1 |
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
50 g | |
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
½ dl | |
Citron
|
rivet skal av ½ |
Pressad citronsaft
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Nymald vitpeppar
|
2 krm |