Viltfärslimpa med champinjonkräm

Viltfärslimpa med champinjonkräm

Betyg

(6 st)

Denna viltfärslimpa får extra lyft av viltkrydda. Fläskfärs tillsätts för att den magra viltfärsen inte ska bli torr. En len champinjonkräm serveras till viltfärslimpan istället för sås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Champinjonkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Fräs den med viltkrydda i smör-&rapsolja. Lägg löken i en bunke med havregryn och grädde, låt svälla 5 min. Arbeta in viltfärs, fläskfärs, salt och peppar till en jämn smet. Forma till en limpa, ca 25 cm, i en ugnssäker form. Lägg på baconskivor och tryck in ändarna under färsen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt vila ca 5 min. Dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp, lök och vitlök i smör-&rapsolja tills det har fått lite färg, ca 4 min. Låt svalna något och mixa till en kräm med resten av ingredienserna.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 345 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem