
Viltfärslimpa med champinjonkräm
Denna viltfärslimpa får extra lyft av viltkrydda. Fläskfärs tillsätts för att den magra viltfärsen inte ska bli torr. En len champinjonkräm serveras till viltfärslimpan istället för sås.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 tsk viltkrydda
-
2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet
- 1 dl havregryn
-
1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
- 400 g viltfärs
- 150 g fläskfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 140 g bacon
Champinjonkräm:
- 250 g skogschampinjoner
- 1 liten gul lök
- 1 liten vitlöksklyfta
-
½ dl Arla® Smör&rapsolja gourmet
- 2 msk hackad färsk timjan
-
½ dl Arla Köket® crème fraiche
- rivet skal av ½ citron
- 1 tsk pressad citronsaft
- ½ tsk salt
- 2 krm nymald vitpeppar
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Fräs den med viltkrydda i smör-&rapsolja. Lägg löken i en bunke med havregryn och grädde, låt svälla 5 min. Arbeta in viltfärs, fläskfärs, salt och peppar till en jämn smet. Forma till en limpa, ca 25 cm, i en ugnssäker form. Lägg på baconskivor och tryck in ändarna under färsen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt vila ca 5 min. Dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp, lök och vitlök i smör-&rapsolja tills det har fått lite färg, ca 4 min. Låt svalna något och mixa till en kräm med resten av ingredienserna.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut