Saffranscheesecake

Saffranscheesecake

Betyg

(355 st)

Cheesecake med julig smak av saffran och pepparkaka blir succé vid vinterns luciabjudning eller glöggkalas. Garnera med friska, lite syrliga frukter och bär.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

Garnera med:

  • 1 clementin
  • ¼ ananas
  • ½ granatäpple

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Mixa pepparkakorna fint. Blanda smör och pepparkakssmulor. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl och låt stelna, ca 10 min. Vispa färskost, socker, saffran och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 30 min. Garnera med färsk frukt t ex clementin, ananas och granatäpple.

Tips:

Cheesecaken håller ca 2 dagar i kyl väl övertäckt och går med fördel att förbereda dagen innan.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem