Beer Can chicken

Beer Can chicken

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(162 st)

Beer can chicken - eller beer can kyckling - är ett recept där man grillar kyckling över en ölburk. Ett roligt och lite oväntat sätt att ordna middagen på. Resultatet blir en extra mör och saftig kyckling.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill. Tänd grillen och låt det bli fin, askgrå glöd.
  2. Häll ur ca 1 dl av ölen. Lägg i ingefära och chili. Smält smöret och blanda med persillade, salt och peppar.
  3. Pensla kycklingen med blandningen. Trä kycklingen på ölburken och ställ på en plåtform. Grilla under lock i 1-1 ½ tim tills innertemperaturen vid låret är 82°.
  4. Servera med crème fraiche och blandad grönsallad.

Tips:

Det går även bra att tillaga kyckling på samma sätt i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek

Näringsvärden, per port

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag