Beer Can chicken

Beer Can chicken

Beer can chicken - eller beer can kyckling - är ett recept där man grillar kyckling över en ölburk. Ett roligt och lite oväntat sätt att ordna middagen på. Resultatet blir en extra mör och saftig kyckling.
Betyg (127 st)

Mitt betyg:

Beer Can chicken

Beer can chicken - eller beer can kyckling - är ett recept där man grillar kyckling över en ölburk. Ett roligt och lite oväntat sätt att ordna middagen på. Resultatet blir en extra mör och saftig kyckling.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 1 kyckling, ca 1,3 kg
  • 1 burk öl, 33 cl
  • 1 bit liten bit färsk ingefära
  • 1 färsk chili
  • 1 tsk persillade
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • blandad grönsallad

Barbequesås på gräddfil:

Gör så här:

Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill. Tänd på grillen och låt det bli fin, askgrå glöd. Häll ur ca 1 dl av ölen. Lägg i ingefära och chili. Smält smördet och blanda med persillade, salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Trä kycklingen på ölburken och ställ på en plåtform. Grilla under lock i 1-1 ½ tim tills innertemperaturen vid låret är 82°. Rör ihop gräddfil, barbequesås, cayennepeppar och salt. Servera med barbequesås och blandad grönsallad. Tips! Det går även bra att tillaga kyckling på samma i 200° varm ugn. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och tillagningen ca 1 tim beroende på kycklingens storlek

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 380 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Protein: 32 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.