Grillade kryddmarinerade kycklinglår med pilaffris och yoghurtdipp

Grillade kryddmarinerade kycklinglår med pilaffris och yoghurtdipp

60+ min Huvudrätt

Härligt kryddig kyckling serveras med med gyllene ris, granatäpple, örter och pinjenötter. Om tid finns - gör en het zugh till yoghurtdippen. Grilla gärna kycklingen på kolgrill för extra god smak.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Zhug är er het örtröra från mellanöstern. Toppa gärna yoghurten med denna: 1 vitlöksklyfta 1 färsk grön chili, skivad 1 kruka färsk koriander, hackad 2 msk olivolja 1 msk sherryvinäger 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander 0.5 tsk salt Mixa eller mortla alla ingredienser till en grön röra.

Näringsvärden, per portion

Energi:

712 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 39 g

Ingredienser