Grillad kyckling med vattenkrassesallad
45 min
Huvudrätt
•
Skippa marinering och påpenslad glaze, grilla kycklingen med endast salt. Efter grillningen vänds den istället runt i kryddat smör - ett riktigt lyft för sommarens grill. Den nygrillade saften från den goda kycklingen blandas runt med smöret och blir som en sås. Underbart!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Vattenkrassesallad:
Energi:
575 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 28 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 31 g |
Ingredienser
Kycklinglårfilé, gärna med skinn
|
450 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
Vitlök
|
1 |
75 g |
Vattenkrassesallad:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
Flytande honung
|
1 msk |
Salt
|
2 krm |
2 dl | |
Dijonsenap
|
½ msk |
Torkad dragon
|
2 tsk |
Gurka
|
1 |
Vattenkrasse, ca 1 liter plockad
|
80 g |
Till servering:
Färskpotatis
|
900 g |
---|