Fläskfilégryta med ost- och senapssås

Fläskfilégryta med ost- och senapssås

45 min Huvudrätt
Fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkel, snabb och god favorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskfilegryta-med-ost--och-senapssas/

Gör så här

  • Skär köttet i skivor.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Bryn köttet i smör i en stekpanna.
  • Tillsätt lök, salt och peppar.
  • Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.
  • Lägg över kött och lök i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. 
  • Riv osten och rör ner den i grytan vid servering.
  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär broccolin i bitar och koka den i saltat vatten 3-5 min. Servera grytan med bulgur och broccoli. Strö över hackad persilja
Klart!

Riv överbliven ost och frys in. Perfekt till lasagne och gratänger. Hacka och frys in örter som ledsnat eller gör en pesto.

Energi:

450 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
Torrt vitt vin
1 dl
Vetemjöl
1 msk
Kalvfond
2 msk
Dijonsenap
1 msk
50 g
Bulgur
2 dl
Färsk broccoli
250 g
Hackad färsk persilja
½ dl