Fläskfilégryta med ost- och senapssås

Fläskfilégryta med ost- och senapssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2387 st)

45 min

Fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkel, snabb och god favorit!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl bulgur
  • 250 g färsk broccoli
  • ½ dl hackad färsk persilja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Bryn köttet i smör i en stekpanna.
  4. Tillsätt lök, salt och peppar.
  5. Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.
  6. Lägg över kött och lök i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. 
  7. Riv osten och rör ner den i grytan vid servering.
  8. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  9. Skär broccolin i bitar och koka den i saltat vatten 3-5 min. Servera grytan med bulgur och broccoli. Strö över hackad persilja

Tips:

Riv överbliven ost och frys in. Perfekt till lasagne och gratänger.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och prästost.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag