Fläskfilégryta med ost- och senapssås

Fläskfilégryta med ost- och senapssås

Betyg

(1221 st)

45 min

Fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkel, snabb och god favorit!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl bulgur
  • 250 g färsk broccoli
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i skivor. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt lök, salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning. Lägg över kött och lök i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Riv osten och rör ner den i grytan vid servering. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skar broccolin i bitar och koka den i saltat vatten 3-5 min. Servera grytan med bulgur och broccoli. Strö över hackad persilja.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem