Fläskfilégryta med ost- och senapssås

Fläskfilégryta med ost- och senapssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2328 st)

45 min

Fläskfilégryta från franska Alsace som får riktigt god smak av vin, senap och ost. Enkel, snabb och god favorit!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl bulgur
  • 250 g färsk broccoli
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Bryn köttet i smör i en stekpanna.
  4. Tillsätt lök, salt och peppar.
  5. Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.
  6. Lägg över kött och lök i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. 
  7. Riv osten och rör ner den i grytan vid servering.
  8. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  9. Skär broccolin i bitar och koka den i saltat vatten 3-5 min. Servera grytan med bulgur och broccoli. Strö över hackad persilja

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa: