Kycklingspett i ugn

Kycklingspett i ugn

45 min Buffé Huvudrätt
Kycklingspett i ugn passar utmärkt som ett buffétillbehör, i en lunchsallad eller till middag. Gör en smakrik marinad av honung, soja, vitlök, citron och massvis med färska örter. Spara lite åt sidan för att pensla med precis innan servering. Servera dina kycklingspett i ugn tillsammans med vår blue cheese dipp för den ultimata smakupplevelsen!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingspett-i-ugn/

Gör så här

Kycklingspett:
  • Börja med dippen. Mosa osten och blanda med gräddfil, cayennepeppar och salt. Ställ kallt till servering.
  • Blötlägg grillspetten (om de är i trä) i ca 30 min.
  • Skär under tiden kycklingen i 2 cm breda strimlor och lägg i en skål. Låt marinera minst 30 min.
  • Blanda matolja, honung, soja, finriven vitlök och citron i en annan skål.
  • Finhacka alla örter och rör ner i marinaden. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Häll hälften av marinaden över kycklingen och blanda väl.
  • Värm ugnen till 225°.
  • Trä upp kyckligen på spetten. Lägg dem på ett ugnsgaller och sätt in i ugnen med en plåt under.
  • Tillaga högst upp i ugnen ca 15 min, eller tills de har en innertemperatur på 70°.
  • Pensla eller ringla över den sparade örtmarinaden på de nygrillade kycklingspetten.
  • Servera dina kycklingspett med krämig blue cheese dipp.
Klart!
Energi:

558 kcal

Fiber: 3 g
Protein: 45 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Kycklingspett:
Kycklingbröstfilé
600 g
Matolja
¾ dl
Flytande honung
2 msk
Japansk soja
1½ msk
Vitlöksklyfta
1
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt och svartpeppar
Färsk rosmarin
1 kruka
Färsk timjan
1 kruka
Färsk oregano
1 kruka
Grillspett
8
Blue cheese dipp:
Kvibille® Ädel Mild
140 g
2 dl
Cayennepeppar
2 krm
Salt