Shish kebab

Shish kebab

30 min Huvudrätt
Betyder kött på spett och får här sällskap av en het och krämig grönsaksröra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i bitar och blanda med kryddorna.
  • Skala och klyfta löken. Varva kött och lök på små träspett.
  • Skär auberginen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs aubergine och vitlök i smör i en stor stekpanna.
  • Lägg över i en gryta och rör ner tomater med spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, kidneybönor utan spad och halva mängden crème fraiche.
  • Låt röran koka några min. Strö över mynta.
  • Stek spetten i smör 2 – 3 min på varje sida. Servera med en klick crème fraiche, sallad och apelsinklyftor.
Klart!

Ingredienser

Benfri lammstek
500 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Små gula lökar
2
Aubergine- och bönröra:
Aubergine
300 g
Vitlöksklyftor
2
Konserverade hela tomater
1 burk
Tomatpuré
2 msk
Salt
1 tsk
Chilipulver
1½ tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Kidneybönor
1 burk
2 dl
Färsk mynta