Shish kebab

Shish kebab

Betyg

(11 st)

Betyder kött på spett och får här sällskap av en het och krämig grönsaksröra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g benfri lammstek
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 små gula lökar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Aubergine- och bönröra:

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar och blanda med kryddorna. Skala och klyfta löken. Varva kött och lök på små träspett. Skär auberginen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs aubergine och vitlök i smör i en stor stekpanna. Lägg över i en gryta och rör ner tomater med spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, kidneybönor utan spad och halva mängden crème fraiche. Låt röran koka några min. Strö över mynta. Stek spetten i smör 2 – 3 min på varje sida. Servera med en klick crème fraiche, sallad och apelsinklyftor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem