Potatissvarv med harissadipp

Potatissvarv med harissadipp

40 min
Potatissvarvarna blir snyggast om spetten får sväva fritt i en form. Ta då en form som är lite kortare än träspetten och häng spetten längs kanterna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatissvarv-med-harissadipp/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Smält smöret. Om du har en potatissvarv - svarva potatisen och trä upp på spett.
  • Om du inte har en svarv - trä upp potatisarna på spett. Skär ett snitt med en liten vass kniv i ena änden av potatisen, snett in mot spettet. Snurra på spettet medan du skär tills du har en spiral av hela potatisen.
  • Separera spiralen försiktigt och pensla med smör. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Harissadipp:
  • Rör ihop crème fraiche och harissa. Smaka av med salt.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 28 g

Ingredienser

50 g
Potatisar
12
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Harissadipp:
2 dl
Harissa
2 msk
Salt