Kryddiga lammfärsspett

Kryddiga lammfärsspett

45 min Huvudrätt
Härliga, turkiska, lammfärsspett - kryddiga köfte - att göra hemma. Trä upp på spett och värm på grillen. Enkelt och gott med smak av vitlök, chili och mynta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Lammfärsspett:
  • Blanda färsen med chili, vitlök, salt, mynta, koriander, citronskal och mjölk. Forma till långa färsrullar.
  • Stek dem i lite smör-&rapsolja runt om 3–4 min. Låt kallna.
  • Trä upp färsrullarna på blötlagda träspett Pensla med smör-&rapsolja och värm dem på grillen ca 5 min.
Potatissallad:
  • Skala och hacka löken. Fräs hälften i 1 msk smör-&rapsolja i en kastrull.
  • Tillsätt risoni, vatten och salt. Låt koka ca 10 min.
  • Häll av vattnet och rör ner 1 msk smör-&rapsolja. Låt kallna.
  • Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i skivor.
  • Rör ner gurka, persilja och resten av löken i risonin. Smula osten och vänd ner den.
  • Servera salladen till lammfärsspetten.
Klart!
Tips:

Koriandern kan bytas ut mot bladpersilja.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

745 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Lammfärs
500 g
Finhackad färsk röd chili
1 tsk
Finhackade vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
Hackad färsk mynta
2 msk
Hackad färsk koriander
2 msk
Citron
rivet skal av ½
1 dl
3 msk
Pastasallad:
Risoni
2 dl
Gul lök
1
2 msk
Vatten
1 liter
Salt
1 tsk
Gurka
1
Hackad bladpersilja
1 dl
150 g