
Kryddiga lammfärsspett
Härliga, turkiska, lammfärsspett - kryddiga köfte - att göra hemma. Trä upp på spett och värm på grillen. Enkelt och gott med smak av vitlök, chili och mynta.
Ingredienser
Antal portioner
- 500 g lammfärs
- 1 tsk finhackad färsk röd chili
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 2 msk hackad färsk mynta
- 2 msk hackad färsk koriander
- rivet skal av ½ citron
-
1 dl Arla® mjölk
-
3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Pastasallad:
- 2 dl risoni
- 1 gul lök
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 1 liter vatten
- 1 tsk salt
- 1 gurka
- 1 dl hackad bladpersilja
-
150 g Apetina® vitost
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Blanda färsen med chili, vitlök, salt, mynta, koriander, citronskal och mjölk. Forma till långa färsrullar. Stek dem i lite smör-&rapsolja runt om 3–4 min. Låt kallna. Trä upp färsrullarna på blötlagda träspett. Pensla med smör-&rapsolja och värm dem på grillen ca 5 min.
Skala och hacka löken. Fräs hälften i 1 msk smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt risoni, vatten och salt. Låt koka ca 10 min. Häll av vattnet och rör ner 1 msk smör-&rapsolja. Låt kallna. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i skivor. Rör ner gurka, persilja och resten av löken i risonin. Smula osten och vänd ner den. Servera salladen till lammfärsspetten.
Tips:
Koriandern kan bytas ut mot bladpersilja.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
- Energi: 745 kcal
- Protein: 36 g
- Kolhydrater: 42 g
- Fett: 47 g
Tips:
Koriandern kan bytas ut mot bladpersilja.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut