Kebabspett med rädistsatsiki

Kebabspett med rädistsatsiki

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Kebab betyder egentligen grillat kött. Här är det kryddig karré som blir extra saftiga spett.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g benfri fläskkarré
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • rivet skal av ½ citroner
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta

Tsatsiki:

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Blanda smör-&rapsolja med spiskummin, citronskal, salt, sambal oelek och vitlök i en bunke. Lägg i köttet och rör om. Trä upp köttet på 8 blötlagda träspett. Hacka rädisorna och blanda med yoghurt, gräslök och salt. Grilla spetten runt om, 6–8 min. Värm och dela bröden på mitten.

Näringsvärden, per portion inkl. tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem