Kebabspett med rädistsatsiki

Kebabspett med rädistsatsiki

30 min Huvudrätt
Kebab betyder egentligen grillat kött. Här är det kryddig karré som blir extra saftiga spett.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kebabspett-med-radistsatsiki/

Gör så här

  • Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm.
  • Blanda smör-&rapsolja med spiskummin, citronskal, salt, sambal oelek och vitlök i en bunke. Lägg i köttet och rör om.
  • Hacka rädisorna och blanda med yoghurt, gräslök och salt.
  • Trä upp köttet på 8 blötlagda träspett. Grilla spetten runt om, 6–8 min.
  • Värm och dela bröden på mitten. Servera kebabspetten med sallad i pitabröden. Toppa med tsatsiki
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Benfri fläskkarré
600 g
3 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Citron
rivet skal av ½
Salt
1½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
Tsatsiki:
Rädisor
1 knippe
2 dl
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
1 krm
Pitabröd
4
Blandad grönsallad
1 liter