Grillad biff med bluecheesesmör, grillat päron och ugnsrostad potatis

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Grillad biff med bluecheesesmör, grillat päron och ugnsrostad potatis

Gör ett enkelt kryddsmör genom att mosa smör och mögelost. Passar perfekt på biffen tillsammans med honungsgrillade päron.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Grillad biff med bluecheesesmör, grillat päron och ugnsrostad potatis

Ingredienser

Utskuren biff i skivor
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatis
1 kg
Rapsolja
2 msk
Flingsalt
Hårda päron
2
Flytande honung
2 tsk
Färsk rosmarin

Gör så här

  • Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt. Ringla över oljan och vänd runt.
  • Stek potatisen i mitten av ugnen 25-30 min. Rör om efter halva tiden. Ta ut potatisen och strö över flingsalt.
  • Mosa eller mixa osten och blanda med smöret.
  • Skär päronen i klyftor och grilla eller stek dem runtom 3-5 min. Ta från värmen och ringla över honung.
  • Salta och peppra köttet och grilla det 2-3 min på varje sida.
  • Servera med bluecheesesmör, grillat päron och ugnsrostad potatis. Garnera ev med färsk rosmarin.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

740 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/grillad-biff-med-bluecheesesmor-grillat-paron-och-ugnsrostad-potatis/