Chilibearnaise - Recept | Arla
Chilibearnaise

Chilibearnaise

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Addera ett sting av chili i din hemslagna bearnaise. God på grillad biff eller kyckling.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Reduktion:

  • ½ dl hackad gul lök, eller schalottenlök
  • 6 vitpepparkorn
  • 4 msk vatten
  • 3 msk rödvinsvinäger, eller vitvinsvinäger
  • 4 kvistar färsk dragon
  • 4 kvistar färsk persilja
  • 2 tsk finhackad färsk röd chili

Gör så här

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till reduktionen i en kastrull och koka ihop tills ca ½ dl återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.

Utan vattenbad:

  1. Tillsätt äggulorna och vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra av kastrullen från värmen.
  2. Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon och salt.
  3. Blanda chilin med såsen före servering.

Med vattenbad:

  1. Häll ner reduktionen och äggulorna i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar och är ca 66° varmt.
  2. Häll försiktigt i smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med persilja, dragon och salt.
  3. Blanda chilin med såsen före servering.

Gör egen bearnaisesås

Näringsvärden, per port

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa: