Biff med fräst vitlökssmör

Biff med fräst vitlökssmör

Betyg

(1 st)

Vitlök och lagerblad ger smak till smöret som får småputtra i en stekpanna. Förvara gärna smöret i frysen till kommande grillfester. Det är gott till grillad biff, men också till grillade morötter och grillad rotselleri.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g ryggbiff

Grillat vitlökssmör:

Gör så här:

Gör så här:

Bryn hälften av smöret med vitlök och lagerblad i en het stekpanna. Låt smöret svalna. Vispa resterande smör luftigt, sila i det andra smöret och vispa upp på nytt. Klicka ut på smörpapper och ställ i kylen fram till servering. Salta och peppra biffen och grilla den tills den har en innertemperatur på 56°, använd gärna stektermometer. Ta köttet från grillen och låt det vila, skiva upp och servera med vitlökssmöret.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem