Gratinerad blomkål med bacon, tomat och svamp

Gratinerad blomkål med bacon, tomat och svamp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(96 st)

Rostad blomkål under ett täcke av ost, bacon, tomat och crème fraiche med smak av svamp. Denna låda är en snabb och jättegod vardagsrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Dela blomkålshuvudet i buketter. Strimla baconet och lägg det tillsammans med blomkålen i en ugnssäker form. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt crème fraiche och rör om. Höj värmen till 225°. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå blomkålen. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen 10 min.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem