Gratinerad blomkål med bacon, tomat och svamp

Gratinerad blomkål med bacon, tomat och svamp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(117 st)

30 min

Rostad blomkål under ett täcke av ost, bacon, tomat och crème fraiche med smak av svamp. Denna låda är en snabb och jättegod vardagsrätt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • färsk timjan
  • blandad grönsallad

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär blomkålshuvudet i buketter och dela tomaterna.
  2. Fräs blomkål och bacon i smör och en stekpanna 4-5 min. Blanda med crème fraiche och lägg i en ugnssäker form. Toppa med tomater och strö över riven ost.
  3. Gratinera i mitten av ugnen 12-15 min. Toppa eventuellt med lite timjan och servera med grönsallad.

Tips:

Kapris är ett perfekt vegetariskt alternativ till bacon i denna rätt. Tillsätt den tillsammans med tomterna och osten, precis innan gratinering.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: