Gratinerad blomkål med bacon, tomat och svamp

Gratinerad blomkål med bacon, tomat och svamp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(124 st)

30 min

Rostad blomkål under ett täcke av ost, bacon, tomat och crème fraiche med smak av svamp. Denna låda är en snabb och jättegod vardagsrätt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • färsk timjan
  • blandad grönsallad

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär blomkålshuvudet i buketter och dela tomaterna.
  2. Fräs blomkål och bacon i smör och en stekpanna 4-5 min. Blanda med crème fraiche och lägg i en ugnssäker form. Toppa med tomater och strö över riven ost.
  3. Gratinera i mitten av ugnen 12-15 min. Toppa eventuellt med lite timjan och servera med grönsallad.

Tips:

Kapris är ett perfekt vegetariskt alternativ till bacon i denna rätt. Tillsätt den tillsammans med tomterna och osten, precis innan gratinering.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag