Gratinerad blomkål med bacon, tomat och svamp

Gratinerad blomkål med bacon, tomat och svamp

Betyg

(95 st)

Rostad blomkål under ett täcke av ost, bacon, tomat och crème fraiche med smak av svamp. Denna låda är en snabb och jättegod vardagsrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Dela blomkålshuvudet i buketter. Strimla baconet och lägg det tillsammans med blomkålen i en ugnssäker form. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt crème fraiche och rör om. Höj värmen till 225°. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå blomkålen. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen 10 min.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem