Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré

Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré

Betyg

(2 st)

En lyxig förrätt där det brynta sojasmöret gifter sig fint med den lena blomkålspurén. Tänk på att inte steka pilgrimsmusslorna för länge, då kan de lätt bli lite sega.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

förrätt

Antal portioner

Blomkålspuré:

Brynt smör med soja:

Garnering:

  • färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Dela blomkålen i buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av vattnet och tillsätt grädde och persilja. Mixa till en slät puré med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Bryn smöret tills det blir ljusbrunt och får en nötig doft. Låt sjuda på låg värme i 2 min. Ta från värmen och rör ner sojan.

Ta ev bort muskeln från pilgrimsmusslans sida. Salta och peppra lätt. Stek dem på hög värme i klarifierat mör i en stekpanna ca 1 min på varje sida.

Bred ut blomkålspuré på fyra tallrikar. Fördela pilgrimsmusslorna ovanpå, ringla över det brynta smöret med soja. Garnera med färsk persilja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem