Dopp i grytan

Dopp i grytan

Betyg

(3 st)

Dopp i grytan är en klassiker på det svenska julbordet! Förr i tiden åt man dopp i grytan på juldagen, när skinkan var slut och bara buljong och gammalt bröd fanns kvar i skafferiet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 1 spad från ugnsstekt eller kokt julskinka

Gör så här:

Gör så här:

Använd spad från kokt eller ugnstekt skinka. Stek gärna skinkan i stekpåse för att kunna ta vara på stekskyn. Låt gärna spadet kallna och ta bort fettet som flytit upp och stelnat. Späd med vatten eller buljong till önskad smak. Lägg gärna i kryddpepparkorn och lagerblad. Koka upp och doppa bröd i spadet och severa med korv eller skinka och senap

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem