Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Dopp i grytan
Dopp i grytan
15 min
Buffé
•
Kommentarer
Dopp i grytan är en klassiker på det svenska julbordet! Förr i tiden åt man dopp i grytan på juldagen, när skinkan var slut och bara buljong och gammalt bröd fanns kvar i skafferiet.
Andra liknande recept
Mannagrynsgröt
(158)
45 min
Köttbullar
(2030)
Budget
Klassisk gubbröra
(70)
45 min
Mördegskakor
(1249)
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2100)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Stek gärna skinkan i stekpåse för att kunna ta vara på stekskyn.
Låt gärna spadet kallna och ta bort fettet som flytit upp och stelnat.
Späd med vatten eller buljong till önskad smak. Lägg gärna i kryddpepparkorn och lagerblad.
Koka upp och doppa bröd i spadet och severa med korv eller skinka och senap.
Klart!
Ingredienser
Spad från julskinkor, kokt eller ugnsstekt
Andra liknande recept
Mannagrynsgröt
(158)
45 min
Köttbullar
(2030)
Budget
Klassisk gubbröra
(70)
45 min
Mördegskakor
(1249)
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2100)
20 min
Dadelbollar
(200)
30 min
Kolakakor
(2131)
45 min
Kokostoppar
(1475)
25 min
Chokladsnittar
(1306)
3 tim
Babka
(5)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum