Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Dopp i grytan
Dopp i grytan
15 min
Buffé
•
Se kommentarer
Dopp i grytan är en klassiker på det svenska julbordet! Förr i tiden åt man dopp i grytan på juldagen, när skinkan var slut och bara buljong och gammalt bröd fanns kvar i skafferiet.
Andra liknande recept
1 tim
Brynt smörkola med havssalt
(29)
60+ min
Grönkålspaj med ädelost
(40)
60+ min
Janssons frestelse
(835)
1 tim
Knäck
(2271)
1 tim
Klassisk knäck
(608)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Stek gärna skinkan i stekpåse för att kunna ta vara på stekskyn.
Låt gärna spadet kallna och ta bort fettet som flytit upp och stelnat.
Späd med vatten eller buljong till önskad smak. Lägg gärna i kryddpepparkorn och lagerblad.
Koka upp och doppa bröd i spadet och severa med korv eller skinka och senap.
Klart!
Ingredienser
Spad från julskinkor, kokt eller ugnsstekt
Andra liknande recept
1 tim
Brynt smörkola med havssalt
(29)
60+ min
Grönkålspaj med ädelost
(40)
60+ min
Janssons frestelse
(835)
1 tim
Knäck
(2271)
1 tim
Klassisk knäck
(608)
Budget
1 tim
Risgrynsgröt
(607)
45 min
Köttbullar
(1949)
60+ min
Kalkon i ugn
(13)
60+ min
Saffransbullar med mandelmassa
(376)
Mjuk pepparkaka
(270)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum