Bechamelsås

Bechamelsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(345 st)

15 min

Bechamelsås är en grundsås som används i lasagne med ost, till torsk med ägg och i olika gratänger.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Tillsätt hackad persilja och hackat kokt ägg och servera till kokt torsk. Varva med köttfärssås och riven ost i lasagne. Till lutfisk ev smaksatt med senap eller kryddpeppar.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem