Bakad rotselleri med flädersmörsås
2 tim 30 min
•
När rotfrukter långbakas i ugn djupnar smaken. Här rotselleri som bakas med smör och timjan, och serveras med smörsås med smak av fläder. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Energi:
510 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 16 g |
Fett: | 47 g |
Ingredienser
Rotselleri, ca 1 kg
|
1 |
---|---|
100 g | |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Salt
|
1 tsk |
Plockad bladpersilja
|
1 dl |
Flädersmörsås:
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Äppelcidervinäger
|
¾ dl |
Vitpepparkorn
|
5 |
Konc fläderblomssaft
|
1 msk |
125 g | |
Salt
|
½ tsk |