Bakad rotselleri med flädersmörsås

Bakad rotselleri med flädersmörsås

När rotfrukter långbakas i ugn djupnar smaken. Här rotselleri som bakas med smör och timjan, och serveras med smörsås med smak av fläder. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Bakad rotselleri med flädersmörsås

När rotfrukter långbakas i ugn djupnar smaken. Här rotselleri som bakas med smör och timjan, och serveras med smörsås med smak av fläder. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Flädersmörsås:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär av toppen på sellerin och lägg den på 2 långa foliebitar som är korslagda med den avskurna toppen uppåt. Lägg smöret på sellerin och toppa med timjan och salt. Vik ihop till ett tätt foliepaket och baka i ugnen ca 2 tim. Låt svalna i folien. Gröp ur sellerin, blanda med persiljan och lägg tillbaka i skalet. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek den mjuk i 1 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt vinäger och pepparkornen, låt sjuda ca 2 min. Plocka bort pepparkornen. Mixa reduktionen tillsammans med fläderblomssaften och klicka ner smöret lite i taget. Salta och smaka ev av med mer vinäger. Servera sellerin med flädersmörsåsen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 510 kcal
  • Fett: 47 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Protein: 3 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.