Bakad rotselleri med flädersmörsås - Recept | Arla
Bakad rotselleri med flädersmörsås

Bakad rotselleri med flädersmörsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

När rotfrukter långbakas i ugn djupnar smaken. Här rotselleri som bakas med smör och timjan, och serveras med smörsås med smak av fläder. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Flädersmörsås:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skär av toppen på sellerin och lägg den på 2 långa foliebitar som är korslagda med den avskurna toppen uppåt. Lägg smöret på sellerin och toppa med timjan och salt. Vik ihop till ett tätt foliepaket och baka i ugnen ca 2 tim. Låt svalna i folien. Gröp ur sellerin, blanda med persiljan och lägg tillbaka i skalet. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek den mjuk i 1 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt vinäger och pepparkornen, låt sjuda ca 2 min. Plocka bort pepparkornen. Mixa reduktionen tillsammans med fläderblomssaften och klicka ner smöret lite i taget. Salta och smaka ev av med mer vinäger. Servera sellerin med flädersmörsåsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 47 g

Skriv ut

Källa: