Bakad rotselleri med flädersmörsås

Bakad rotselleri med flädersmörsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

När rotfrukter långbakas i ugn djupnar smaken. Här rotselleri som bakas med smör och timjan, och serveras med smörsås med smak av fläder. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Flädersmörsås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär av toppen på sellerin och lägg den på 2 långa foliebitar som är korslagda med den avskurna toppen uppåt. Lägg smöret på sellerin och toppa med timjan och salt. Vik ihop till ett tätt foliepaket och baka i ugnen ca 2 tim. Låt svalna i folien. Gröp ur sellerin, blanda med persiljan och lägg tillbaka i skalet. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek den mjuk i 1 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt vinäger och pepparkornen, låt sjuda ca 2 min. Plocka bort pepparkornen. Mixa reduktionen tillsammans med fläderblomssaften och klicka ner smöret lite i taget. Salta och smaka ev av med mer vinäger. Servera sellerin med flädersmörsåsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 16 g
  • Fett: 47 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem