Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
1 tim
Huvudrätt
•
Len selleripuré som får fin syra av crème fraiche och citron, perfekt till den lite söta såsen och den vilda smaken från hjortfilén.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Syrad rödlök:
Hjortstek:
Selleripuré:
Svartkål och kantareller:
Fikonsås:
Energi:
540 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 31 g |
Ingredienser
Hjortstek
|
600 g |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
2 msk |
Syrad rödlök:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Selleripuré:
Rotselleri
|
500 g |
---|---|
1 dl | |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Svartkål och kantareller:
Svartkål
|
200 g |
---|---|
Kantareller
|
200 g |
2 msk | |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Fikonsås:
Fikonmarmelad
|
½ dl |
---|---|
Sherry vinäger
|
2 msk |
Skånsk senap
|
1 msk |
Olivolja
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Levainbröd bröd
|
4 skivor |
---|---|
2 msk |