Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré

Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

1 tim

Len selleripuré som får fin syra av crème fraiche och citron, perfekt till den lite söta såsen och den vilda smaken från hjortfilén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Syrad rödlök:

  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker

Selleripuré:

Svartkål och kantareller:

Fikonsås:

  • ½ dl fikonmarmelad
  • 2 msk sherry vinäger
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Syrad rödlök:

Skala och skiva rödlöken i tunna ringar. Blanda rödlöken med vinäger och socker. Låt dra minst 1 tim.

Hjortstek:

Sätt ugnen på 125°. Putsa köttet. Salta, peppra och bryn köttet i smör runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen ca 40 min tills köttet har en innertemperatur på ca 55°. Låt köttet vila innan det skärs upp.

Selleripuré

Skala och tärna rotsellerin i ca 1 cm stora tärningar. Koka sellerin i lättsaltat vatten ca 15 min. Häll av och mixa rotsellerin till en slät puré med crème fraiche, rivet skal och saft av citron, salt och peppar.

Svartkål och kantareller:

Plocka svartkålen i mindre bitar och strimla grovt. Rensa kantarellerna. Bryn svartkål och kantareller i smör. Tillsätt rivet skal och saft av citron samt salt och peppar.

Fikonsås:

Blanda fikonmarmelad, senap, vinäger, olja, salt och peppar.

Skiva köttet i tunna skivor. Stek bröden i resten av smör. Fördela alla ingredienser på bröden.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem