Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
1 tim
Huvudrätt
Middag
•
Len selleripuré som får fin syra av crème fraiche och citron, perfekt till den lite söta såsen och den vilda smaken från hjortfilén.
Ingredienser
|
Hjortstek
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk |
Syrad rödlök:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Strösocker
|
1 msk |
Selleripuré:
|
Rotselleri
|
500 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Svartkål och kantareller:
|
Svartkål
|
200 g |
|---|---|
|
Kantareller
|
200 g |
| 2 msk | |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Fikonsås:
|
Fikonmarmelad
|
½ dl |
|---|---|
|
Sherry vinäger
|
2 msk |
|
Skånsk senap
|
1 msk |
|
Olivolja
|
1 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Levainbröd bröd
|
4 skivor |
|---|---|
| 2 msk |
Gör så här
Syrad rödlök:
Hjortstek:
Selleripuré:
Svartkål och kantareller:
Fikonsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
527 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g |
| Protein: | 20,8 % | 27 g |
| Fett: | 58,8 % | 35 g |
| Kolhydrater: | 20,4 % | 26,5 g |