Waldorfsallad

Waldorfsallad

30 min Buffé Huvudrätt
Detta är en perfekt sallad att laga på hösten. En klassisk Waldorfsallad ska innehålla rotselleri och äpple, och just dessa råvaror är som bäst på hösten. Vi har även med grönkål och blekselleri i vår Waldorfsallad. Sedan toppar vi den med smakrik ädelost, krispiga nötter och färsk persilja.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/waldorfsallad/

Gör så här

  • Koka upp en liten kastrull med lättsaltat vatten.
  • Skala och skär selleri i små tärningar. Koka sellerin i 2 min. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av väl.
  • Repa grönkålen från den grova stammen. Lägg i en skål och blanda med crème fraiche, majonnäs, senap, salt och rikligt med peppar.
  • Dela och skär äpplet i tunna skivor. Skiva bleksellerin tunt. Blanda ner äpple, blekselleri och den lättkokta rotsellerin i skålen med crème fraiche.
  • Toppa Waldorfsalladen med smulad ädelost, valnötter, rödlök och persilja.
Klart!
Energi:

539 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Rotselleri
300 g
Grönkål
100 g
2 dl
Majonnäs
3 msk
Dijonsenap
1 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Svenska röda äpplen
2
Blekselleri
2 stjälkar
Topping:
140 g
Rostade valnötter
50 g
Liten rödlök, skivad
1
Färsk persilja, hackad
1 kruka