Waldorfsallad
30 min
Buffé
Huvudrätt
•
Detta är en perfekt sallad att laga på hösten. En klassisk Waldorfsallad ska innehålla rotselleri och äpple, och just dessa råvaror är som bäst på hösten. Vi har även med grönkål och blekselleri i vår Waldorfsallad. Sedan toppar vi den med smakrik ädelost, krispiga nötter och färsk persilja.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
539 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 46 g |
Ingredienser
Rotselleri
|
300 g |
---|---|
Grönkål
|
100 g |
2 dl | |
Majonnäs
|
3 msk |
Dijonsenap
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
Svenska röda äpplen
|
2 |
Blekselleri
|
2 stjälkar |
Topping:
140 g | |
Rostade valnötter
|
50 g |
Liten rödlök, skivad
|
1 |
Färsk persilja, hackad
|
1 kruka |