Räksoppa
Förrätt
Huvudrätt
Varmrätt
Frysbar
•
&format=webp)
En krämig och smakrik räksoppa är alltid lika festligt att bjuda på! Väldigt mycket av räksmaken sitter i räkskalen, vi kokar därför en buljong på rostade räkskal och rotfrukter. Sedan silas buljongen av och smaksätts med cayennepeppar, vitt vin och vispgrädde. Toppa gärna din räksoppa med olika sorters färska örter.
Ingredienser
Räkor med skal
|
600 g |
---|---|
Rotselleri
|
250 g |
Fänkål
|
1 |
Tomatpuré
|
2 msk |
Schalottenlök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
2 msk | |
Torrt vitt vin
|
2 dl |
Vatten
|
6 dl |
Buljong
|
2 tärningar |
2½ dl | |
Cayennepeppar
|
2 krm |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Färsk dill
|
|
---|---|
Vattenkrasse eller smörgåskrasse
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
357 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 30 g |

