Rotfrukter i ugn

Rotfrukter i ugn

45 min
Dessa rotfrukter i ugn är underbart goda. Ta de rotfrukter du tycker bäst om. Vi ugnsbakar dessa med grädde, färska örter och krämig gorgonzola. För gott att avstå ifrån!
https://www.arla.se/recept/rotfrukter-i-ugn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker form. Salta och strö över rosmarin.
  • Häll på grädde och smula över gorgonzola. Strö över lite nymalen svartpeppar.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!
Energi:

347 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Blandade rotfrukter t ex morötter, palsternackor, rödbeta och rotselleri
1 kg
Flingsalt
2 tsk
Färsk rosmarin, hackad
½ msk
2½ dl
Falbygdens® Gorgonzola
100 g
Svartpeppar