Shawarma

Shawarma

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Shawarma är en rätt med ursprung i mellanöstern som oftast lagas med lammkött. Här är en variant med hjortstek och den traditionella, aromatiska kryddblandningen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Hjortstek:

Kryddmix:

  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk enbär
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk salt
  • 1 msk harissa

Pickles:

  • 1 morot
  • 75 g rotselleri ca 1/4
  • 1 palsternacka
  • 1 rödlök
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 röd chili

Pepparrotskräm:

Till servering:

  • 2 huvuden gemsallad
  • 4 stora tunna pitabröd
  • bladpersilja

Gör så här:

Gör så här:

Hjortstek:

Sätt ugnen på 125°. Mixa eller mortla kryddorna fint. Skär hjortsteken i längder, ca 6 cm breda. Rulla köttet i kryddorna och stek i smör. Baka i mitten av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 52-54° Låt köttet vila minst 10 min och skiva tunt vid servering.

Pickles:

Skala och strimla grönsakerna och rödlöken. Koka upp ättika med socker, vatten och skivad chili. Lägg grönsakerna i lagen och låt svalna.

Pepparrotskräm:

Vispa smetanan fluffig. Riv i pepparroten. Smaka av med salt och peppar.

Vid servering:

Plocka och skölj salladen. Toppa pitabröden med sallad, skivad hjortstek, pickles och pepparrotskräm. Garnera med bladpersilja.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem