Shawarma
50 min
•
Shawarma är en rätt med ursprung i mellanöstern som oftast lagas med lammkött. Här är en variant med hjortstek och den traditionella, aromatiska
kryddblandningen.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Hjortstek:
Pickles:
Pepparrotskräm:
Vid servering:
Ingredienser
Hjortstek:
Hjortstek
|
1 kg |
---|---|
25 g |
Kryddmix:
Rosépeppar
|
1 tsk |
---|---|
Svartpepparkorn
|
1 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Enbär
|
2 tsk |
Hel kummin
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Salt
|
1 msk |
Harissa
|
1 msk |
Pickles:
Morot
|
1 |
---|---|
Rotselleri ca 1/4
|
75 g |
Palsternacka
|
1 |
Rödlök
|
1 |
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
Strösocker
|
1½ dl |
Vatten
|
2 dl |
Röd chili
|
1 |
Pepparrotskräm:
2 dl | |
Färsk pepparrot
|
50 g |
Salt
|
|
Svartpeppar
|
Till servering:
Gemsallad
|
2 |
---|---|
Stora tunna pitabröd
|
4 |
Bladpersilja
|