Äppelpizza med kolasås
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
Snabbmat
•

Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Tom Sjöstedt
Årets kock 2008

Ingredienser
Kyld smördeg à 250 g
|
1 pkt |
---|---|
50 g | |
Äpplen, syrliga svenska
|
4 |
Rårörsocker
|
½ dl |
Färsk rosmarin, plockad
|
2 msk |
Kolasås:
2 dl | |
Ljus sirap
|
2 dl |
Färsk ingefära, hackad
|
2 msk |
50 g |
Gör så här
Kolasås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
741 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 2,4 % | 4,4 g |
Fett: | 55,6 % | 46,6 g |
Kolhydrater: | 42 % | 76,5 g |

