Äppelpizza med kolasås
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
Efterrätt
Snabbmat
•
Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Tom Sjöstedt
Årets kock 2008
Ingredienser
|
Kyld smördeg à 250 g
|
1 pkt |
|---|---|
| 50 g | |
|
Äpplen, syrliga svenska
|
4 |
|
Rårörsocker
|
½ dl |
|
Färsk rosmarin, plockad
|
2 msk |
Kolasås:
| 2 dl | |
|
Ljus sirap
|
2 dl |
|
Färsk ingefära, hackad
|
2 msk |
| 50 g |
Gör så här
Kolasås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
741 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 2,4 % | 4,4 g |
| Fett: | 55,6 % | 46,6 g |
| Kolhydrater: | 42 % | 76,5 g |