Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Betyg

(7 st)

45 min

Få mycket smak på färsbiffarna med älgfärs och krämig ost. Servera med klassiska tillbehör - potatis, gräddsås och lingon förstås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Potatismos:

Gräddsås:

  • 1 dl rårörda lingon
  • ½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ägg, ströbröd, grädde och ost i en bunke. Rör ner färsen och smaksätt med salt och peppar. Forma till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 2-3 min på varje sida.

Skala potatisen och skär i bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min i en kastrull. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt.

Koka upp fond, vatten och grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt soja och majsstärkelse utrört i lite vatten, låt koka ytterligare ca 3 min. Servera älgfärsbiffarna med potatismos, gräddsås och lingon. Strö över persilja.

Tips:

Blanda i tärnat äpple och hackad rosmarin i de rårörda lingonen.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 905 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 59 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem