Viltgryta med apelsin

Viltgryta med apelsin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(41 st)

Köttet ska koka tills det är riktigt mört och gott. Tiden kan variera beroende på köttslag och styckningsdel.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till garnering:

  • färsk persilja
  • apelsiner

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta och strö över mjölet. Krydda med peppar och timjan. Häll på apelsinsaft, vinbärssaft, crème fraiche, kalvfond och soja. Låt grytan sjuda ca 1 1/2 tim tills köttet känns mört. Strimla apelsinskalet och rör ner det i grytan på slutet. Garnera med apelsin och persilja.

Tips:

Älgkött kan bytas mot hjort- eller rådjurskött.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem