Viltgryta med apelsin

Viltgryta med apelsin

Betyg

(40 st)

Köttet ska koka tills det är riktigt mört och gott. Tiden kan variera beroende på köttslag och styckningsdel.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g benfritt älgkött
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • pressad saft av 1 apelsin
  • ½ dl konc vinbärssaft
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • tunt skal från ¼ apelsin

Till garnering:

  • färsk persilja
  • apelsiner

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta och strö över mjölet. Krydda med peppar och timjan. Häll på apelsinsaft, vinbärssaft, crème fraiche, kalvfond och soja. Låt grytan sjuda ca 1 1/2 tim tills köttet känns mört. Strimla apelsinskalet och rör ner det i grytan på slutet. Garnera med apelsin och persilja.

Tips:

Älgkött kan bytas mot hjort- eller rådjurskött.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem