Viltgryta med apelsin

Viltgryta med apelsin

60+ min Huvudrätt
Köttet ska koka tills det är riktigt mört och gott. Tiden kan variera beroende på köttslag och styckningsdel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta och strö över mjölet. Krydda med peppar och timjan.
  • Häll på apelsinsaft, vinbärssaft, crème fraiche, kalvfond och soja. Låt grytan sjuda ca 1 ½ tim tills köttet känns mört.
  • Strimla apelsinskalet och rör ner det i grytan på slutet. Garnera med apelsinklyftor och hackad persilja.
  • Servera med potatis och lättkokta grönsaker.
Klart!
Tips:

Älgkött kan bytas mot hjort- eller rådjurskött.

Ingredienser

Benfritt älgkött
600 g
Vetemjöl
1 msk
Svartpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk
Apelsin
pressad saft av 1
Konc vinbärssaft
½ dl
2 dl
Kalvfond
2 msk
Kinesisk soja
1 msk
Apelsin
tunt skal från ¼
Till garnering:
Färsk persilja
Apelsiner