Älgköttbullar

Älgköttbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Köttbullar med smak av honung och enbär. Rör lingon med lite socker och servera till. Älgfärsen kan bytas ut mot annan viltfärs.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Svampsås:

Rårörda lingon:

  • 225 g lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Gör så här

Skala och koka potatisen mjuk. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör. Mosa potatisen i en bunke, tillsätt löken och låt svalna. Tillsätt färs, gräddmjölk, ägg, fond, honung och viltkrydda och rör ihop till en smidig färs. Rulla 16 bullar. Stek dem färdiga i 2 msk smör. Servera bullarna med svampsås, persiljerotspuré och rårörda lingon.

Svampsås:

Rensa och dela svampen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull ca 5 min. Häll på vin, syrad grädde och fond, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Rårörda lingon:

Lägg lingonen i en bunke, häll sockret över dem och rör tills sockret har löst sig. Förvara i en ren glasburk i kyl.

Näringsvärden, per port exkl. tillbehör

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa: