Älgköttbullar

Älgköttbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Köttbullar med smak av honung och enbär. Rör lingon med lite socker och servera till. Älgfärsen kan bytas ut mot annan viltfärs.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skala och koka potatisen mjuk. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör. Mosa potatisen i en bunke, tillsätt löken och låt svalna. Tillsätt färs, gräddmjölk, ägg, fond, honung och viltkrydda och rör ihop till en smidig färs. Rulla 16 bullar. Stek dem färdiga i 2 msk smör. Servera bullarna med svampsås, persiljerotspuré och rårörda lingon.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem