Tjälknöl

Tjälknöl

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(81 st)

Tjälknöl är en norrländsk, lättlagad stek av fryst kött som tillagas under lång tid i ugnen för att sedan ligga i en lag i många timmar. Jättegott med potatisgratäng till!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg fryst benfritt älgkött

Lag:

  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl färska örter

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 80°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 8–10 tim. Koka upp lagen. Låt kallna. Lägg det varma köttet i en bunke och häll över lagen. Låt stå kallt minst 5 tim. Torka av köttet och skär det i tunna skivor.

Tips:

Älgköttet kan bytas ut mot fryst benfritt hjort- eller nötkött.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 150 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem