Älggryta med kantareller
3 tim
Huvudrätt
•

Älggryta med kantareller är en rätt som hör hösten till. Vi smaksätter denna gräddiga älggryta med enbär, ädelost och lingon. Servera gärna den smakrika älggrytan med pressad potatis.

Ingredienser
Benfritt älgkött
|
ca 1 kg |
---|---|
Bananschalottenlökar
|
3 |
2 msk | |
Salt
|
1½ tsk |
Svartpeppar
|
|
Vetemjöl
|
2 msk |
Oxbuljong
|
5 dl |
Stötta enbär
|
6 |
Morot
|
250 g |
Rotselleri
|
50 g |
3 dl | |
140 g |
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|---|
Kantareller
|
300 g |
2 msk | |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Lingon
|
½ dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion inkl. tillbehör
Energi:
720 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 47 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 41 g |

