Älgfärsbiffar
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Få mycket smak på färsbiffarna med älgfärs och krämig ost. Servera med klassiska tillbehör - potatis, gräddsås och lingon förstås.
Ingredienser
Älgfärs
|
500 g |
---|---|
Ägg
|
1 |
Ströbröd
|
½ dl |
Arla Ko® Eko Vispgrädde
|
1 dl |
Castello® Blue blåmögelost
|
150 g |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Svenskt Smör från Arla®
|
1 msk |
Potatismos:
Potatis
|
1 kg |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
2 dl |
Svenskt Smör från Arla®
|
25 g |
Salt
|
1 tsk |
Peppar
|
1 krm |
Gräddsås:
Viltfond
|
½ msk |
---|---|
Vatten
|
2 dl |
Arla Ko® Eko Vispgrädde
|
2 dl |
Kinesisk soja
|
½ msk |
Majsstärkelse
|
2 tsk |
Rårörda lingon
|
1 dl |
---|---|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Potatismos:
Biffar:
Gräddsås:
Markera receptet som tillagat
Blanda i tärnat äpple och hackad rosmarin i de rårörda lingonen.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
905 kcal
Näringsvärden per port inkl tillbehör | |
---|---|
Protein: | 42 g |
Fett: | 59 g |
Kolhydrater: | 50 g |

