Älgfärsbiffar
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Få mycket smak på färsbiffarna med älgfärs och krämig ost. Servera med klassiska tillbehör - potatis, gräddsås och lingon förstås.
Ingredienser
|
Älgfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Ströbröd
|
½ dl |
| 1 dl | |
| 150 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk |
Potatismos:
|
Potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 2 dl | |
| 25 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Peppar
|
1 krm |
Gräddsås:
|
Viltfond
|
½ msk |
|---|---|
|
Vatten
|
2 dl |
| 2 dl | |
|
Kinesisk soja
|
½ msk |
|
Majsstärkelse
|
2 tsk |
|
Rårörda lingon
|
1 dl |
|---|---|
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Potatismos:
Biffar:
Gräddsås:
Markera receptet som tillagat
Blanda i tärnat äpple och hackad rosmarin i de rårörda lingonen.
Näringsvärden, per port
Energi:
963 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,3 g |
| Protein: | 18,2 % | 43,2 g |
| Fett: | 55,6 % | 60,5 g |
| Kolhydrater: | 26,2 % | 62,2 g |