Älggryta med kanel och stjärnanis

Älggryta med kanel och stjärnanis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Mustig älggryta som får spännande twist med kanel och stjärnanis. Mandelpotatis och en klick crème fraiche är gott till älggrytan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Skär svampen i klyftor. Bryn köttet i smör i en stor gryta. Låt vitlök, lök, morötter och svamp bryna med mot slutet. Tillsätt buljong, lagerblad, kanelstång och stjärnanis. Låt koka ca 45 min. Tillsätt gelé och smaka av med salt och peppar. Rör ner majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka upp. Garnera ev med bladpersilja. Servera grytan med crème fraiche och kokt mandelpotatis.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem