Älggryta med kanel och stjärnanis
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Mustig älggryta som får spännande twist med kanel och stjärnanis. Mandelpotatis och en klick crème fraiche är gott till älggrytan.
Ingredienser
|
Älgkött, t ex innanlår
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Morötter
|
3 |
|
Skogschampinjoner
|
100 g |
|
Oxbuljong
|
5 dl |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Kanelstång
|
1 |
|
Stjärnanis
|
1 |
|
Svartvinbärsgelé
|
2 msk |
|
Salt
|
|
|
Svartpeppar
|
|
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
|
Ev bladpersilja
|
|
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
371 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,3 g |
| Protein: | 36 % | 32,9 g |
| Fett: | 43 % | 18 g |
| Kolhydrater: | 21 % | 19,2 g |